Training Analysis

by old_man_biking

Downloads: 2,939 (12) • Reviews: 3

Version:

3.0.5857

Updated:

Jan 14, 2016

Rest HR modify all HR zone

Rest HR modify all HR zone

Postby Andre77ab » Mon Nov 12, 2012 9:35 am

Hi all,
everytime i upload my resting HR it change (messing up) my HR training Zone,.....is there a troubleshutting for this?
Andre77ab
Donated!
Donated!
 
Posts: 90
Joined: Mon Apr 20, 2009 5:04 pm
Location: Osiglia

Re: Rest HR modify all HR zone

Postby old_man_biking » Mon Nov 12, 2012 10:16 am

It's a feature of the plugin ("dynamic heart rate zones") and for sure you have configured the plugin to do so.
You can configure it here:
Select View : Categories : Training Anylsis PLugin : Heart Rate Zones
old_man_biking
Donated!
Donated!
 
Posts: 6766
Joined: Mon May 28, 2007 8:07 am
Location: Munich, Germany

Re: Rest HR modify all HR zone

Postby Andre77ab » Mon Nov 12, 2012 10:31 am

Yes, but how i can de-select dynamic HR zone since i've mine based on a MPA test and need to rec 3 times a week my resting HR?
Andre77ab
Donated!
Donated!
 
Posts: 90
Joined: Mon Apr 20, 2009 5:04 pm
Location: Osiglia

Re: Rest HR modify all HR zone

Postby old_man_biking » Mon Nov 12, 2012 11:01 am

Please read my previous post ...
... and read the text on the very top of the ST page that it points you to.
old_man_biking
Donated!
Donated!
 
Posts: 6766
Joined: Mon May 28, 2007 8:07 am
Location: Munich, Germany

Re: Rest HR modify all HR zone

Postby Andre77ab » Tue Nov 13, 2012 3:52 am

Still no clear, sorry
Andre77ab
Donated!
Donated!
 
Posts: 90
Joined: Mon Apr 20, 2009 5:04 pm
Location: Osiglia

Re: Rest HR modify all HR zone

Postby old_man_biking » Tue Nov 13, 2012 4:08 am

dynamic.png
dynamic.png (15.37 KiB) Viewed 11523 times


This list contains all your Heart Rate Zones that you've created in "Categories:Heart Rate Zones".
When you check (tick) one of them ("Dynamic" in this screenshot), the plugin automatically adjusts the zones to changes of your heart rate reserve (i.e. resting heart rate), when selecting activities on different dates.

So you must have set the check mark for your heart rate zone(s).
old_man_biking
Donated!
Donated!
 
Posts: 6766
Joined: Mon May 28, 2007 8:07 am
Location: Munich, Germany

Re: Rest HR modify all HR zone

Postby Andre77ab » Tue Nov 13, 2012 4:42 am

Set STD as default but changing rest HR still messing up my zones
Attachments
hr.jpg
hr.jpg (154.37 KiB) Viewed 11520 times
Andre77ab
Donated!
Donated!
 
Posts: 90
Joined: Mon Apr 20, 2009 5:04 pm
Location: Osiglia

Re: Rest HR modify all HR zone

Postby Andre77ab » Tue Nov 13, 2012 4:45 am

Set STD as default but changing rest HR still messing up my zones
Attachments
hr.jpg
hr.jpg (154.37 KiB) Viewed 11520 times
Andre77ab
Donated!
Donated!
 
Posts: 90
Joined: Mon Apr 20, 2009 5:04 pm
Location: Osiglia

Re: Rest HR modify all HR zone

Postby old_man_biking » Tue Nov 13, 2012 6:18 am

I've tried this out and it works well, I can't reproduce your problems.

1. I have defined two HR zones: ZoneSetStatic and ZoneSetDynamic.
2. I set the "check" mark on the latter one on "Select View : Categories : Training Analyis Plugin : HR Zones" to make it dynamic.
3. I set different resting heart rates for different dates.
4. I select activity detail page "Workout" to view heart rates and select "Show Zones" to see the zones in the chart
5. I switch between activities on different dates - before - inbetween - and after the changed resting hr dates.
I've tried this in "Daily Activity" and "Reports" views.

Everything works as expected:
1. when I select "ZoneSetStatic" as hr zones on "Select View : Categories : Activity Categories", the hr zones do NOT change when switching activities
2. when I select "ZoneSetDynamic", the hr zones change, when I switch activities.

OMB
old_man_biking
Donated!
Donated!
 
Posts: 6766
Joined: Mon May 28, 2007 8:07 am
Location: Munich, Germany

Re: Rest HR modify all HR zone

Postby Andre77ab » Tue Nov 13, 2012 9:23 am

Like i setup the HR should not change anymore, isn't it?
Attachments
static.jpg
static.jpg (156.57 KiB) Viewed 11509 times
Andre77ab
Donated!
Donated!
 
Posts: 90
Joined: Mon Apr 20, 2009 5:04 pm
Location: Osiglia

Re: Rest HR modify all HR zone

Postby old_man_biking » Tue Nov 13, 2012 9:42 am

Not quite correct.

Your config will cause ZoneSetStatic to be changed, because you have set the check mark to configure it as being changed automatically --> see the sentence at the top of this config window ("Check a category ....").
old_man_biking
Donated!
Donated!
 
Posts: 6766
Joined: Mon May 28, 2007 8:07 am
Location: Munich, Germany

Re: Rest HR modify all HR zone

Postby Andre77ab » Tue Nov 13, 2012 9:55 am

:mrgreen: Got it! unchecking it, will NOT change my preset value
Andre77ab
Donated!
Donated!
 
Posts: 90
Joined: Mon Apr 20, 2009 5:04 pm
Location: Osiglia


Return to Training Analysis

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests