Garmin Fitness

by PissedOffCil

Downloads: 19,671 (29) • Reviews: 20

Version:

1.1.504

Updated:

Jan 11, 2013

Profile pre-sets

Profile pre-sets

Postby revolver » Tue Jun 14, 2011 8:03 pm

Hi,
Is there anyway to have pre-sets for pace that I can switch and export to the device as needed. Thanks.
revolver
 
Posts: 16
Joined: Sun Apr 10, 2011 11:20 am

Re: Profile pre-sets

Postby PissedOffCil » Fri Jun 24, 2011 8:49 pm

I'm not sure what you mean by preset...

Coudl you give an example?
Developer of the Garmin Fitness, Filtered Statistics and Distribution plugins
PissedOffCil
Donated!
Donated!
 
Posts: 1824
Joined: Sat Jul 05, 2008 9:18 pm
Location: Chicoutimi, Qc, Canada

Re: Profile pre-sets

Postby revolver » Sat Jun 25, 2011 8:11 am

Sure, I use the "Pace Zone Index" which goes from zone "50" the easiest, to zone "0" being the most difficult. See here.
http://home.trainingpeaks.com/articles/ ... index.aspx

My plan and workouts don't change and are uploaded to my 305 months in advance. The only thing I change is moving up and down the PZI depending on my fitness level. To do this now I use GTC and have to create multiple users with different zones under profile. Then I force the 305 to except the new profile with the zone that I want uploaded.

In ST3 I could do this in catagories but all the names of the 10 levels read "custom" which doesn't tell me what zone i'm in on the 305. In GF I can only have 1 set of 10 zones in profile. What I was hoping for was something like 10 sets of the 10 zones that I could switch and upload to the garmin305 when I need a more difficult workout. Also maybe a number wheel or something to make it easier to enter the numbers.

Thanks
revolver
 
Posts: 16
Joined: Sun Apr 10, 2011 11:20 am

Re: Profile pre-sets

Postby PissedOffCil » Tue Jun 28, 2011 6:37 am

Interesting idea.

Could you add an enhancement here please : http://code.google.com/p/garminworkouts/issues/list
Developer of the Garmin Fitness, Filtered Statistics and Distribution plugins
PissedOffCil
Donated!
Donated!
 
Posts: 1824
Joined: Sat Jul 05, 2008 9:18 pm
Location: Chicoutimi, Qc, Canada

Re: Profile pre-sets

Postby phomer » Fri Jul 01, 2011 12:37 pm

After reading the book "The Runners Edge" I was just coming here to ask for this feature. If the plugin could automatically select the correct set of zones by calculating your PZI score this would be even better.
phomer
 
Posts: 13
Joined: Sat Jun 18, 2011 5:00 am
Location: United Kingdom

Re: Profile pre-sets

Postby PissedOffCil » Thu Jul 07, 2011 8:19 am

Automatically selecting the profile would be outside the scope of the plugin if you ask me. The plugin is meant to manage & communicate with Garmin Fitness devices and this feature gets in the specifics of how you train.
Developer of the Garmin Fitness, Filtered Statistics and Distribution plugins
PissedOffCil
Donated!
Donated!
 
Posts: 1824
Joined: Sat Jul 05, 2008 9:18 pm
Location: Chicoutimi, Qc, Canada


Return to Garmin Fitness

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests