Page 1 of 1

NP incorrect in Critical Power tab?

PostPosted: Mon Apr 20, 2015 2:43 am
by JanWod
I have noticed that there must be some kind of error in calculation of the corresponding NP to CPn in the Critical Power tab. E.g. for a ride my CP 20 shows 303 W (i assume this is average wattage) but the NP shows only 122 W.

If i manually do the calculation for the same time interval in Excel i get the correct corresponding NP value 336 W.

080420151603.zip
Workout
(250.56 KiB) Downloaded 287 times


screendump.PNG
Screendump
screendump.PNG (133.77 KiB) Viewed 7285 times

Re: NP incorrect in Critical Power tab?

PostPosted: Mon Apr 20, 2015 3:45 am
by tndmbkr

Re: NP incorrect in Critical Power tab?

PostPosted: Mon Apr 20, 2015 4:12 am
by JanWod
tndmbkr wrote:Did you already read this thread?
https://www.zonefivesoftware.com/sportt ... age#p85511


Yes :o
But this tread does not give any explanation to my observation. The "average power" value is correct but the "normalized power" value is not. In the calculation of the latter there should not be any doubt of the algorithm.

Re: NP incorrect in Critical Power tab?

PostPosted: Mon Apr 20, 2015 4:43 am
by old_man_biking
Pls export this ride to .fitlog format, zip and attach to your post.
I'll have a look, then
OMB

Re: NP incorrect in Critical Power tab?

PostPosted: Mon May 18, 2015 4:10 am
by JanWod
Hi OMB

Did you ever look into the problem?

Re: NP incorrect in Critical Power tab?

PostPosted: Mon May 18, 2015 7:54 am
by old_man_biking
Yes I did. Would you please read my previous post - the one just above yours :)

Re: NP incorrect in Critical Power tab?

PostPosted: Mon May 18, 2015 8:27 am
by JanWod
Hm.. I did zip the .fitlog file and attached it to my initial post :?:

Re: NP incorrect in Critical Power tab?

PostPosted: Mon May 18, 2015 9:30 am
by old_man_biking
That's where I didnt look at, I was waiting for a follow up post :)
BTW, modifying an existing post doesn't put it on the "New posts" list. So it won't get (my) attention

Re: NP incorrect in Critical Power tab?

PostPosted: Mon May 18, 2015 10:49 am
by old_man_biking
Yep, you find a bug. The values for NP and EF in the table of CP... values have always been incorrect. You're the first to notice this. Congrats.

If you're interested in a beta version of the plugin, please send me a PM with your email address and a link to this post and I'll email you the beta.

Thanks,
OMB