Page 1 of 1

Rest HR modify all HR zone

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 9:35 am
by Andre77ab
Hi all,
everytime i upload my resting HR it change (messing up) my HR training Zone,.....is there a troubleshutting for this?

Re: Rest HR modify all HR zone

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 10:16 am
by old_man_biking
It's a feature of the plugin ("dynamic heart rate zones") and for sure you have configured the plugin to do so.
You can configure it here:
Select View : Categories : Training Anylsis PLugin : Heart Rate Zones

Re: Rest HR modify all HR zone

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 10:31 am
by Andre77ab
Yes, but how i can de-select dynamic HR zone since i've mine based on a MPA test and need to rec 3 times a week my resting HR?

Re: Rest HR modify all HR zone

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 11:01 am
by old_man_biking
Please read my previous post ...
... and read the text on the very top of the ST page that it points you to.

Re: Rest HR modify all HR zone

PostPosted: Tue Nov 13, 2012 3:52 am
by Andre77ab
Still no clear, sorry

Re: Rest HR modify all HR zone

PostPosted: Tue Nov 13, 2012 4:08 am
by old_man_biking
dynamic.png
dynamic.png (15.37 KiB) Viewed 12162 times


This list contains all your Heart Rate Zones that you've created in "Categories:Heart Rate Zones".
When you check (tick) one of them ("Dynamic" in this screenshot), the plugin automatically adjusts the zones to changes of your heart rate reserve (i.e. resting heart rate), when selecting activities on different dates.

So you must have set the check mark for your heart rate zone(s).

Re: Rest HR modify all HR zone

PostPosted: Tue Nov 13, 2012 4:42 am
by Andre77ab
Set STD as default but changing rest HR still messing up my zones

Re: Rest HR modify all HR zone

PostPosted: Tue Nov 13, 2012 4:45 am
by Andre77ab
Set STD as default but changing rest HR still messing up my zones

Re: Rest HR modify all HR zone

PostPosted: Tue Nov 13, 2012 6:18 am
by old_man_biking
I've tried this out and it works well, I can't reproduce your problems.

1. I have defined two HR zones: ZoneSetStatic and ZoneSetDynamic.
2. I set the "check" mark on the latter one on "Select View : Categories : Training Analyis Plugin : HR Zones" to make it dynamic.
3. I set different resting heart rates for different dates.
4. I select activity detail page "Workout" to view heart rates and select "Show Zones" to see the zones in the chart
5. I switch between activities on different dates - before - inbetween - and after the changed resting hr dates.
I've tried this in "Daily Activity" and "Reports" views.

Everything works as expected:
1. when I select "ZoneSetStatic" as hr zones on "Select View : Categories : Activity Categories", the hr zones do NOT change when switching activities
2. when I select "ZoneSetDynamic", the hr zones change, when I switch activities.

OMB

Re: Rest HR modify all HR zone

PostPosted: Tue Nov 13, 2012 9:23 am
by Andre77ab
Like i setup the HR should not change anymore, isn't it?

Re: Rest HR modify all HR zone

PostPosted: Tue Nov 13, 2012 9:42 am
by old_man_biking
Not quite correct.

Your config will cause ZoneSetStatic to be changed, because you have set the check mark to configure it as being changed automatically --> see the sentence at the top of this config window ("Check a category ....").

Re: Rest HR modify all HR zone

PostPosted: Tue Nov 13, 2012 9:55 am
by Andre77ab
:mrgreen: Got it! unchecking it, will NOT change my preset value