Page 1 of 1

Suunto SML import

PostPosted: Mon Aug 24, 2015 2:33 pm
by FredB1184
Hi!

It seems that I experience another problem with importing a Suunto SML file :(
This weekend, I did a long run and as usual, I stopped at times to take pictures, eat a snack .....etc and paused my workout.
When I imported my workout into ST 3.1, I couldn't see my different pauses (except on the map where I can see the pause sign) in the "Splits" screen.
Also, It gives me the wrong total time of my workout : i ran for 14 hours and did a total time of pauses of 4 hours. Hence, ST tells me I ran for 10 hours :( It looks like ST removed the pause time from the total time.

I can attach my workout if needed and/or provide more explanation

Thank you!

Re: Suunto SML import

PostPosted: Mon Aug 24, 2015 4:46 pm
by admin
Check your Settings > Analysis and Settings > Display options for how you want pauses and total time handled. You can also search through topics in the FAQ related to this.

Re: Suunto SML import

PostPosted: Tue Aug 25, 2015 11:44 pm
by FredB1184
Thank you for the suggestion. I tried by checking off the option and it didn't work. Unless, do i have to reimport the file in order to take into account the pauses ?

Re: Suunto SML import

PostPosted: Wed Aug 26, 2015 3:40 am
by tndmbkr
I am not sure whether I understand your question.
I do not own a Suunto. I own a Garmin Edge.

FredB1184 wrote:....When I imported my workout into ST 3.1, I couldn't see my different pauses (except on the map where I can see the pause sign) in the "Splits" screen.....

The pause sign in the map is there when you slow down below a certain speed.
That has nothing to do with splits
In order to see your pauses in the Splits screen you must hit the lap button on your watch when you stop running, and when you start running again.

FredB1184 wrote:....Also, It gives me the wrong total time of my workout : i ran for 14 hours and did a total time of pauses of 4 hours. Hence, ST tells me I ran for 10 hours :( It looks like ST removed the pause time from the total time......

Did you read this page about pauses and their effects?
viewtopic.php?f=42&t=5648

Re: Suunto SML import

PostPosted: Wed Aug 26, 2015 12:24 pm
by FredB1184
Basically, I would like to know if STis able totell me the total time I spent during my run, whether I paused or not. When I look at my activity in Movescount, it gives me my total time (duration from where I pushed the "Start" button on my watch and when I pushed "Stopped").
I was thinking that if Movescount can give me this info, why not ST ?

Re: Suunto SML import

PostPosted: Wed Aug 26, 2015 1:03 pm
by tndmbkr
Do, as Admin told you plain.
Align the settings of Movescount and ST, and you will see the same numbers.

Re: Suunto SML import

PostPosted: Wed Aug 26, 2015 1:05 pm
by FredB1184
tndmbkr wrote:Do, as Admin told you plain.
Align the settings of Movescount and ST, and you will see the same numbers.

I did and it didn't work (see my post ablove :
FredB1184 wrote:Thank you for the suggestion. I tried by checking off the option and it didn't work. Unless, do i have to reimport the file in order to take into account the pauses ?

)